Professionel fotograf i Sydjylland

Jeg fik en aha oplevelse, da jeg læste en god bog forleden. Ja, jeg har læst en del af dem, og det er så spændende. Eller jeg købte den på iTunes, hentede den og lyttede til den på et par togturer i byen. Jeg tror, audiobøger er meget lettere at lytte til end at læse tekst. Bogen kaldte fiasko fremad og er skrevet af John C. og gav mig et andet perspektiv på fiasko.

Professionel fotograf i Sydjylland

perfektionist

Jeg er meget perfektionist, og hvis jeg påtager mig en opgave, vælger jeg enten at gøre det så perfekt som menneskeligt muligt, eller jeg vælger slet ikke at gøre det. Desuden er jeg ligesom mange andre bange for at begå fejl. Især i en så udfordrende genre som bryllupsfotografi er, så jeg er rædselsslagen for at begå fejl, og føle et stort ansvar for noget, der er så utrolig vigtigt, og det betyder lige så meget som for andre.

Nogle af de byer i Sydjylland vi fotograferer i:

fotografere livet

Men efter at have tænkt over det i et par år, så jeg har konkluderet, at jeg er menneske, og uanset hvad jeg gør, så vil jeg begå fejl, så der er ingen grund til at være bange. Desuden fandt jeg ud af at fotografere livet, og livet er ikke perfekt. Og folk er heller ikke perfekte, og her kommer det afgørende: det perfekte er ikke målet. Eller som forfatteren Harry Beck med siger: “Lad ikke den perfekte ødelægge det gode” og ” for ofte fører vejen til perfektion til udskydelse.”Vi er folket, og det perfekte er ikke et realistisk mål, da det aldrig kan nås.

fotografere livet og bryllupper

at blive fotograf

Hvad enten man er i opstartsfasen for at blive fotograf, hvad enten man allerede er etableret, eller man gør noget helt andet, så er det faktisk kun dem, der er manden, og hvad skal man med det for at lave fejl som noget positivt? Jeg lærte af denne bog at se mine fejl som velkomne. “Åh, der kommer en fejl ja, velkommen du skal være ! Sæt dig ned og få et stykke kage” eller noget i den stil, måske lidt mærkeligt at sige, men det er princippet. At se deres fejl som byggesten for succes som en nødvendig del af vejen til at kunne gøre noget rigtigt. Hvis du gør det rigtige hele tiden, gør du virkelig noget forkert.

at blive fotograf

Nogle af de byer i Sydjylland vi fotograferer i:

bryllupsfotograf

Det betyder ikke, at det er så sjovt at begå fejl, men det er vigtigt at skelne mellem at begå fejl og at være en fejl. Jeg fik et spørgsmål fra en ung fotograf, der var bange for at fejle som bryllupsfotograf og ødelægge alt ved et bryllup. Men der er forskel på en fiasko og en fiasko. Forskellen er, at en total fiasko, man skal virkelig gribe ind for at gennemføre den, ikke kommer af sig selv. Du må prøve at få det til at fungere. Og hvis du gør det først, siger det sig selv, at du måske vil vælge et andet erhverv, eller måske slet ikke en profession.

bryllupsfotograf

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.